Smartwatch

Spotify test Apple Watch-app die zonder iPhone muziek streamt

03 november 2020 20:56 Aangepast: 03 november 2020 22:43

Spotify test een nieuwe functie in zijn Apple Watch-app, waarmee het mogelijk is muziek rechtstreeks op de smartwatch te streamen.

Dat ontdekte het Duitse Macerkopf. De optie wordt op het moment getest en geleidelijk beschikbaar gesteld, waardoor nog niet iedere Spotify-gebruiker er toegang toe heeft.

De streamingfunctie is vooral interessant voor landen waar de Apple Watch-versie met ingebouwde eSim wordt verkocht, omdat daarop muziek met mobiele data kan worden gestreamd. In Nederland is die niet te koop, maar kan muziek wel via wifi worden afgespeeld. Ook een Bright-volger zegt de nieuwe functie al op zijn Apple Watch te hebben.

Zonder iPhone in de buurt 

De optie moet het mogelijk maken om bijvoorbeeld in een sportschool naar muziek te luisteren, zonder dat de iPhone binnen bereik moet liggen. Dit werkt ook bij podcasts die binnen Spotify worden aangeboden.

Vanuit de Apple Watch-app kan alleen de meest recent afgespeelde muziek worden geselecteerd. Wil je naar iets anders luisteren, dan moet je met stemassistent Siri naar een track zoeken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spotify: 'Bundel-abonnement Apple is bedreiging voor vrijheid'

Ruzie met Apple

Het is noemenswaardig dat Spotify zijn functionaliteit op specifiek Apple-apparaten uitbreidt. De streamingdienst ligt overhoop met de techgigant, na aantijgingen dat Apple zich schuldig maakt aan eerlijke concurrentie. 

Spotify moet namelijk 30 procent van zijn omzet afdragen als abonnementen op iPhones en iPads worden afgesloten, terwijl Apple Music daar geen last van heeft.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify dient klacht in tegen Apple bij Europese Commissie

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van