Ruimte vrijmaken

WhatsApp maakt verwijderen foto's en video's makkelijker

03 november 2020 17:16 Aangepast: 03 november 2020 17:24
Beeld © WhatsApp

WhatsApp maakt het makkelijker voor gebruikers om opslagruimte vrij te maken door foto's en video's in de app te verwijderen.

Alle foto's en video's die in chats en groepsgesprekken worden toegestuurd, blijven normaal gesproken bewaard. Dat leidt tot groot opslagverbruik. Tot nu toe was het alleen mogelijk om in één keer alle foto's of video's in een chat te verwijderen.

De nieuwste update van WhatsApp maakt het makkelijker en overzichtelijker om foto's en video's te verwijderen. Zo sorteert WhatsApp mediabestanden die vaak zijn doorgestuurd en afbeeldingen en video's groter dan 5 MB.

In die mappen kunnen gebruikers de mediabestanden sorteren op datum of formaat, en ze per stuk of allemaal tegelijk verwijderen. Ook kunnen de bijlagen per chat worden bekeken, en ook per stuk of allemaal tegelijk worden verwijderd.

Waar vind je dit?

De update wordt deze week wereldwijd uitgerold door WhatsApp. De nieuwe functie is vanaf dat moment te vinden in de Instellingen. Klik daar op Data- en Opslaggebruik en vervolgens op 'Opslag beheren'.

WhatsApp lanceert binnenkort ook een nieuwe functie waarmee berichten, foto's en video's na 7 dagen automatisch worden verwijderd. Als de functie is ingeschakeld, worden ook ongelezen berichten na die tijdsperiode verwijderd. Het is nog niet bekend wanneer die functie, die al wordt getest en al in de FAQ op de WhatsApp-website staat, precies wordt ingevoerd.

WhatsApp heeft wereldwijd meer dan 2 miljard gebruikers. Via de app worden 100 miljard berichten per dag verstuurd.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van