PlayStation 5

Maker aangepaste PlayStation 5-panelen stopt na klacht van Sony

02 november 2020 14:40 Aangepast: 02 november 2020 15:00
Beeld © CustomizeMyPlates

De PlayStation 5 heeft verwisselbare zijpanelen. Een Brits bedrijf speelde daar op in door de panelen in allerlei kleuren te verkopen, maar moet daar nu op last van Sony mee stoppen.

De PlayStation 5 heeft een opvallend ontwerp: de zwarte spelcomputer heeft aan weerszijden golvende, witte platen. Sony toonde onlangs dat die platen makkelijk te verwijderen zijn. Een Brits bedrijf speelde daar slim op in.

Onder de gevatte naam PlateStation.com bood het bedrijf voor zo'n 35 euro zijpanelen in verschillende kleuren aan, van zwart tot rood, blauw en chroom. Het bedrijf kreeg eerder deze week al een klacht van Sony, dat de naam PlateStation te veel leek op PlayStation. Dat meldt de maker van de panelen in een bericht aan zijn klanten.

Het bedrijf wijzigde zijn naam naar CustomizeMyPlates, maar ook de panelen zelf wil Sony niet toestaan. De panelen maken inbreuk op het intellectueel eigendom van Sony, stelt het bedrijf.

Patent

CustomizeMyPlates had daar naar eigen zeggen rekening mee gehouden, en dacht in zijn recht te staan omdat Sony nog geen patent heeft op het ontwerp van de zijpanelen. Dat patent is wel aangevraagd.

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook:

PlayStation 5 en nieuwe Xbox: te groot voor je kast?

Bestellingen teruggedraaid

"Sony's juristen zeggen dat zij vinden dat Sony's intellectuele eigendom ook slaat op de panelen, en dat verdere verkoop en verspreiding van de panelen in welk land dan ook in de rechtbank zou eindigen", zegt CustomizeMyPlates. "We zijn erg teleurgesteld, maar we hebben geen keus."

Klanten die al een set panelen hadden besteld, krijgen hun geld terug. Het bedrijf verkoopt voor 22 euro nu zogenoemde skins voor de PlayStation 5, een soort stickervellen waarmee de volledige spelcomputer ingepakt kan worden. Voor 8,95 zijn er ook skins om de controller van de PS5 een ander uiterlijk te geven.

De PlayStation 5 is vanaf 19 november in Nederland beschikbaar.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van