Bright Duurtest

Duurtest Mercedes CLA 250 E: pakketten of opties?

02 november 2020 11:12

Deze Mercedes-hybride is een kleine 5000 euro duurder dan het basismodel. Dat zit in de verf en in de pakketopties. Bright-autotester Rutger Middendorp worstelt zich deze week door de configurator.

Rutger Middendorp reviewt auto's voor Bright. Dit is deel 2 over de Mercedes CLA 250 E. Volg de updates.

Na twee weken in de plug-in hybride van Mercedes wil ik weten hoeveel van mijn organen ik moet verkopen om deze auto te kunnen rijden. Onze auto is volgens mij ideaal gespecificeerd. Er zit geen optie op die ik overbodig vind en het AMG Line-uiterlijk vind ik eigenlijk een must. Dat maakt de auto veel fraaier. Standaard zitten er visueel net te kleine 17" velgen onder. De AMG line geeft je 18". Een mooi compromis tussen looks en comfort. 

Maar goed, ik wil kijken of ik misschien toch een nier kan houden en duik dus de configurator van Mercedes in. Nou, dat is een mijnenveld. Je begint met de Business Solution Limited. Drie woorden om het instapmodel aan te geven. Kun je meteen de AMG Line aanvinken. Zonder meerprijs. Dat klinkt te goed voor woorden en is het ook. Want ik moet de Business Solution AMG er bij kopen à 2000 euro voordat de AMG Line gratis wordt.

Wonderlijk is ook dat als ik geen AMG Line heb, mijn lak 714 euro kost. Met AMG Line kost het 908 euro. Zwart is trouwens de gratis optie. Wil ik de "gratis" 18" upgrade, kom ik ook weer aan die Business Solution AMG vast te zitten. 

In eerste instantie lijkt het dus alsof Mercedes mij van al mijn kinderen en organen af wil helpen. Maar scroll ik wat verder naar beneden, dan blijkt Business Solution Luxury al in mijn pakket te zitten en heb ik de LED-koplampen, de sfeerverlichting en de augmented reality-navigatie uit de Business Solution AMG standaard al in de 250E. De enige optie die onze auto niet heeft en ik wel zou aanraden is het rij-assistentiepakket. Dit is een ideale auto om lekker met radar cruise control een beetje in te cruisen, dus die 2200 euro betekent dat mijn nier naar een schimmige kliniek in Kazachstan zal gaan.

Maar voor 44.037 euro heb je dan een hele fraaie auto. Je mist wat sportieve cues in het exterieur, maar je kunt natuurlijk altijd met een zak vol flappen naar de velgenboer gaan om daar iets aan te doen.  

Veel autofabrikanten zijn overgestapt op pakketten in plaats van losse opties. Dat maakt het voor de klant (bij gebrek aan keuze) makkelijker om te kiezen en voor de autofabrikant (bij gebrek aan variatie) makkelijker om auto's te bouwen. Maar ik zou heel graag dat AMG-line voorbumpertje los kunnen bestellen. Dat zit er nu helaas niet in. 

Rutger Middendorp test elke maand een auto voor Bright. Volg de updates.

Miniatuurvoorbeeld
Deel 1

Duurtest Mercedes CLA 250 E: plugin met 70 km elektrisch bereik

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van