Smartphones

LG brengt smartphone met twee schermen uit in Nederland

02 november 2020 11:12 Aangepast: 02 november 2020 11:15

LG brengt zijn Wing-smartphone met twee schermen die bovenop elkaar liggen later deze maand uit in Nederland.

De LG Wing is vanaf 13 november te koop in Nederland en kost 1099 euro. Het bovenste 6,8 inch oled-scherm is een kwartslag te draaien, waarna het tweede 3,9 inch oled-scherm tevoorschijn komt. De telefoon krijgt dan als het ware een T-vorm. 

De twee schermen zitten niet met een scharnier aan elkaar vast, maar met een draaipunt. "Deze smartphone is compleet anders dan elke andere smartphone", stelt LG. De fabrikant noemt het ontwerp 'revolutionair' en de twee schermen zouden het 'veel gemakkelijker maken om te multitasken'. De LG Wing verscheen in september al in Zuid-Korea.

Multitasking

De nieuwe vorm biedt volgens LG nieuwe gebruiksmogelijkheden. Zo is op het bovenste liggende scherm een film te bekijken, terwijl op het onderste scherm een chat open staat. Of bovenste scherm toont in staande oriëntatie een navigatie-app, terwijl met het tweede scherm wordt gebeld.

Ook is er al ondersteuning voor YouTube: het hoofdscherm toont de video, het tweede scherm de commentaren. Bij het bewerken van foto's en video's toont het grote scherm de beelden, onbelemmerd door de opties die op het kleine scherm worden getoond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Welke betaalbare smartphone heeft de beste camera?

Stabiele video's met één hand

De LG Wing kan door zijn unieke vorm volgens LG ook stabielere breedbeeldvideo's maken die met één hand worden opgenomen. Het bovenste scherm toont dan de beelden en het onderste scherm fungeert als handgreep met bedieningsknoppen, zoals bij gimbals. Dat levert volgens LG stabielere beelden op dan bij filmen met een normale smartphone.

De telefoon heeft achterop drie camera's: een gestabiliseerde 64 megapixel hoofdcamera, een ultragroothoeklens met 12 megapixels en een 13 megapixel groothoeklens. De 32 megapixel selfiecamera komt uit het toestel omhoog geschoven.

Wat zwaarder

De LG Wing draait op een Qualcomm Snapdragon 765G-chip met 8GB werkgeheugen en 128 of 256GB opslagruimte. De telefoon is geschikt voor 5G en heeft een accu van 4000 mAh. De LG Wing weegt 260 gram, een stuk zwaarder dan normale smartphone. Ter vergelijk: de iPhone 12 weegt 162 gram.

Bright gaat de LG Wing testen. Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe OPPO-smartphones: sneller opladen en beter filmen in het donker

Bright Nieuwsbrief

Maak kans op draadloze oordoppen: Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van