Playstation

Baas PlayStation: doorbraak VR laat nog jaren op zich wachten

30 oktober 2020 15:35 Aangepast: 30 oktober 2020 17:05

Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, ziet nog geen hoogtijdagen voor virtual reality (VR) in de nabije toekomst.

Dat zei Ryan in een interview met The Washington Post. Hoewel PlayStation een van de eerste consoles was die groot inzette op VR, met de lancering van de PlayStation VR-headset in 2016, zijn er nog geen plannen bekend voor een nieuwe VR-headset voor de aankomende PlayStation 5.

In januari dit jaar heeft Sony 5 miljoen VR-headsets verkocht, maar de verkoop daarvan is in 2020 weer gedaald. In plaats van een speciale VR-set voor de PS5 biedt Sony adapters aan om de oude VR-headset met de nieuwe console te kunnen gebruiken.

Ryan denkt dat het nog wel even gaat duren voor we echt grote dingen van VR kunnen verwachten. Wel zegt hij te geloven in VR, en dat het in de toekomst een waardevolle rol zal spelen in interactief entertainment. Ryan verwacht de komende twee jaar op het gebied van VR geen grote ontwikkelingen. 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Bright pakt de PlayStation 5 en Xbox Series X uit

Bij de PlayStation 5 staat ‘immersiveness’ hoog op de prioriteitenlijst van Sony, maar op een andere manier dan VR. Door 3D-audio en een controller die met trillingen het gevoel van water, zand of de weerstand van een gespannen boog kan nabootsen, moet de speler nog meer het gevoel krijgen ín de game te zitten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sony verbetert toegankelijkheid van PlayStation 5

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van