PlayStation 5

Sony verbetert toegankelijkheid van PlayStation 5

30 oktober 2020 10:30 Aangepast: 30 oktober 2020 19:20

Vergeleken met de PlayStation 4 moet nieuwe spelcomputer PlayStation 5 toegankelijker zijn voor mensen met een beperking.

Vanaf 19 november is de PlayStation 5 beschikbaar en volgens Sony is deze spelcomputer toegankelijker dan de voorganger. Het bedrijf wil mensen met beperkingen ook laten gamen.

Dat gebeurt onder andere met de mogelijkheid om tekst te typen via stem in plaats van een virtueel toetsenbord. Blinde en slechtziende gebruikers kunnen Screen Reader aanzetten, waardoor alle tekst op het scherm wordt uitgesproken. Helaas werkt deze functie nog niet in het Nederlands. Spelers kunnen tevens de kleuren aanpassen.

DualSense

Bij de PlayStation 5 wordt de nieuwe DualSense-controller geleverd. Nieuw in deze controller is dat de pookjes en knoppen weerstand bieden. Spelers kunnen deze weerstand verlagen of helemaal uitschakelen. 

Daarmee loopt Sony wel achter op Microsoft, die een Xbox Adaptive Controller aanbiedt. Met deze controller zijn een grote verscheidenheid aan knoppen en joysticks aan te sluiten, om mensen met allerlei fysieke beperkingen te laten gamen. 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Bright pakt de PlayStation 5 en Xbox Series X uit

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van