Sociale media

Instagram voert beperking in om Amerikaanse verkiezingen

30 oktober 2020 09:29 Aangepast: 30 oktober 2020 09:33

Instagram neemt maatregelen om de verspreiding van misinformatie rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen te voorkomen. Het platform haalt het tabblad 'Recent' tijdelijk weg voor Amerikaanse gebruikers.

"We doen dit om de realtime verspreiding van mogelijk schadelijke inhoud die rond de verkiezingen zou kunnen opduiken te verminderen", stelt Instagram in een verklaring over de maatregel.

Onder 'Recent' staan posts met eenzelfde hashtag chronologisch gerangschikt en worden bepaalde berichten automatisch uitgelicht. Deskundigen waarschuwden eerder dat misinformatie zich op die manier snel kan verspreiden op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Instagram past regels aan: vasthouden eigen borsten op foto's mag

Sociale mediabedrijven staan onder toenemende druk maatregelen te nemen om misleidende informatie en opruiende berichten rond de verkiezingen de kop in te drukken.

Zo liet Twitter eerder deze maand weten tweets te verwijderen waarin mensen worden opgeroepen zich te mengen in het Amerikaanse verkiezingsproces, onder meer door middel van geweld. Facebook stelde onlangs 2,2 miljoen advertenties en 120.000 berichten te hebben geweigerd omdat die tot doel zouden hebben gehad de verkiezingsopkomst te beperken.

Volg Bright ook op Instagram en Twitter

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sociale media onder vuur in Senaat vanwege 'partijdigheid'

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore