Ga naar de inhoud
Cyberpunk 2077

Makers van vertraagde game Cyberpunk 2077 met de dood bedreigd

Beeld © CD Projekt Red

De makers van de langverwachte sciencefiction-game Cyberpunk 2077 krijgen doodsbedreigingen na de zoveelste vertraging.

Toen dinsdag bekend werd dat de release van de langverwachte scifi-game Cyberpunk 2077 opnieuw vertraging had opgelopen, kreeg de Poolse gamestudio CD Project Red de woede van gamers wereldwijd over zicht heen. Maar de gamemakers melden dat ze ook doodsbedreigingen kregen.

Andrey Zawadzki, senior game designer bij de studio, schrijft op Twitter: "Ik begrijp dat je boos en teleurgesteld bent en je daar je mening over wil laten horen. Maar het is onacceptabel en gewoonweg verkeerd om doodsbedreigingen naar de ontwikkelaars te sturen. Wij zijn mensen, net als jij."

'Ik verbrand je levend'

Als voorbeeld deelt Zawadzki een bericht waarin onder andere staat: "Breng de game uit of jij en je familie worden achtervolgd. Ik verbrand je levend als je de game niet uitbrengt."

Cyberpunk 2077 zou oorspronkelijk in april worden uitgebracht. Na meerdere vertragingen verschijnt de game nu op 10 december.

Game
Lees ook
Game Cyberpunk 2077 weer uitgesteld, verschijnt nu 10 december

Veel mensen en missies

Cyberpunk 2077 wordt ontwikkeld door het team achter de succesgame The Witcher 3. De game beslaat een zeer groot gebied met veel verschillende personages en missies.

Het spel wordt gespeeld vanuit het perspectief van hoofdpersonage V, een huurling van wie onder meer de stem, gezicht, kapsels, lichaamstype, kleiding en andere zaken aanpasbaar zijn.

Negen versies van het spel

Cyberpunk 2077 werkt zowel op de huidige als de nieuwe generatie spelcomputers. Ook verschijnt het spel voor Windows-pc's en voor de gamestreamingdienst Google Stadia. Daardoor moeten de makers in totaal negen verschillende versies testen.

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter