Halo Infinite

Hoofd gamestudio achter succesvolle Halo-reeks vertrekt

28 oktober 2020 20:30

Het hoofd van de gamestudio achter de meest recente Halo-games van Microsoft, is vertrokken na meerdere vertragingen van het nieuwe Halo Infinite.

De game Halo Infinite zou het paradepaartje voor nieuwe spelcomputer Xbox Series X moeten worden. De ontwikkeling van de game gaat echter niet volgens plan. Nu is Chris Lee, hoofd van de productie achter de game, vertrokken bij gamestudio 343 Industries. Zo meldt Bloomberg

"Ik geloof in het team en ben overtuigd dat ze een geweldige game zullen afleveren", stelt Lee. "Nu is het juiste moment voor mij om weg te gaan." In 2019 vertrokken er ook al mensen bij het project.

De rol van Lee werd eerder dit jaar verkleind, na slechte reacties op een vroege versie van de game. Toen werden mensen die aan oudere Halo-games hebben gewerkt teruggebracht. 

Master Chief

Lee stond aan het hoofd van de Halo-games bij 343 Industries, sinds de oprichting van de studio in 2008. Vooralsnog blijft Lee gewoon werkzaam bij Microsoft. 

In de Halo-reeks wordt voornamelijk gespeeld als het beroemde personage Master Chief, die de mensheid beschermt van aliens. Het is onduidelijk wanneer Halo Infinite in de winkels komt te liggen.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore