Bright Review

Review: Teufel-speaker voor de badkamer

29 oktober 2020 12:36

De nieuwe Teufel Motiv Go-bluetoothspeaker is volgens het Duitse merk de ideale muziekpartner voor in de badkamer. Bright-tester Rutger Middendorp zette hem op de plank naast de bubbels.

De Teufel Motiv Go is een bluetoothspeaker die niet z'n best doet om op te vallen. Zeker in de zwarte versie die wij getest hebben. Het enige dat niet zwart is, is het logo. Geen led-verlichting, geen contrasterende biesjes. De Teufel Motiv Go komt over als een serieus apparaat.

Hij is zwaar genoeg om niet mee te gaan trillen met je muziek en licht genoeg om in een tas te gooien. Vergelijkbaar met de Ultimate Ears Megaboom-speakers. Bovenop zitten een aantal rubberen knoppen voor het volume, een track terug- of vooruitgaan en pauzeren.

De enige knop die je niet direct zult kunnen thuisbrengen is de Dynamore-knop. De Motiv Go is namelijk een stereospeaker, maar de twee drivers zitten zo dicht bij elkaar dat je niet zoveel stereo-effect hebt. Ga je wat verder van de speaker af zitten en zet je de Dynamore-functie aan, dan merk je dat de muziek ruimer klinkt. Handig, maar als je in bad zit of in de keuken staat, ben je wellicht te dicht op je speaker om het te merken. 

Persoonlijk erger ik me altijd vreselijk als ik word gebeld terwijl ik op mijn bluetoothspeaker aangesloten ben. Knalt opeens mijn ringtone door de kamer, terwijl ik mijn telefoon nodig heb om terug te kunnen praten. De Motiv Go heeft een microfoon aan boord, zodat je het apparaat als handsfree apparaat kunt gebruiken. Handig op je tractor of je auto van voor het bluetooth-tijdperk. Je kunt de speaker ook gebruiken om Siri of Google Assistant opdrachten te geven. 

De accu houdt het bij een beschaafd volume zo’n 16 uur vol. De oplader is helaas eentje met een ouderwetse ronde stekker. USB zou prettiger zijn geweest, zodat je niet die oplader mee hoeft te slepen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Review: draadloze oordoppen Teufel Airy TW

De speaker voldoet aan de IPX5-norm: hij is daardoor spatwaterdicht. Je kunt de Motiv Go afspoelen onder de kraan, maar hem in bad laten vallen is een slecht idee. Daarvoor moet je de concurrent UE Megaboom hebben. Die is 100 euro goedkoper: 149 euro in plaats van 249 euro van de Motiv Go. Wat lever je dan in? Een aux-ingang en een beetje geluidskwaliteit. De Motiv Go klinkt ruim en de bas is indrukwekkend voor zo’n klein apparaatje. 

Het is een goede allrounder, maar dé ideale speaker voor de badkamer of keuken is het nog niet. 

Rutger Middendorp 

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore