PS5

Sony: Playstation 5 doet het veel beter in voorverkoop dan PS4

28 oktober 2020 10:23 Aangepast: 28 oktober 2020 11:30

De Playstation 5 doet het een stuk beter in de voorverkoop dan voorganger Playstation 4. In de eerste 12 uur van de voorverkoop werden in de VS evenveel spelcomputers van de nieuwste generatie verkocht als in de eerste 12 weken van de Playstation 4.

Dat heeft topman Jim Ryan van de gamesdivisie van Sony laten weten. De Playstation 5 komt op 12 november uit in de VS en is op 19 november in Nederland verkrijgbaar.

De gamestak van Sony is door de coronacrisis nog belangrijker geworden, omdat meer mensen zijn gaan gamen nu ze langer thuis zijn. In het afgelopen kwartaal was het de tak die veruit de grootste omzet- en winstgroei neerzette.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bright pakt de PlayStation 5 en Xbox Series X uit

Filmtak Sony krijgt harde klappen

De PlayStation-tak compenseerde het verlies van de filmdivisie van Sony. De zwakke prestaties waren het gevolg van lockdowns in verschillende landen, waardoor de filmproductie vertraagde. Ook de verkoop van filmkaartjes kreeg een tik.

De omzet van Sony bleef nagenoeg gelijk op 2,1 biljoen yen, omgerekend ruim 17 miljard euro. Met de winst van Sony gaat het beter dan eerder was verwacht. Het resultaat steeg in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar met 14 procent naar 318 miljard yen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

FIFA 21 begin december op PlayStation 5 en nieuwe Xbox

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van