Ga naar de inhoud
MagSafe

'AirPods mogelijk op te laden op achterkant iPhone 12'

De iPhone 12's hebben mogelijk een verborgen functie om omgekeerd draadloos te laden. Zo zouden bijvoorbeeld AirPods via de achterkant van de iPhone 12 opgeladen kunnen worden.

Van de nieuwe oplaadmogelijkheid is sprake in documenten die Apple heeft ingediend bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC, meldt Bloomberg-journalist Mark Gurman.

In het document staat over de iPhone 12's: "Naast dat ze kunnen worden opgeladen door een desktop WPT-oplader (puck), ondersteunen 2020 iPhone-modellen ook de WPT-oplaadfunctie op 360 kHz om accessoires op te laden [inclusief] een externe potentiële Apple-accessoire in de toekomst."

Met puck wordt verwezen naar de magnetische MagSafe-oplader die achterop de iPhone 12-modellen geklikt kan worden.

Opvallender is de mogelijkheid om met de iPhone 12 accessoires op te laden. Tot nu toe hebben iPhones nooit zo'n functie, die bekend staat als 'reverse charging', gehad. Sommige Android-toestellen kunnen het al wel: high-end smartphones van onder meer Samsung en Huawei kunnen draadloze oordoppen opladen die op de achterkant worden gelegd, of zelfs een andere telefoon.

MagSafe
Lees ook:
MagSafe voor iPhone 12: wat is het en hoe werkt het?

AirPods en AirTags met MagSafe

Gurman stelt zich een nieuwe versie van de AirPods voor, met een magnetische laadcase. Die zou dan achterop de iPhone 12 geklikt kunnen worden, en zo draadloos worden geladen.

Ook zijn de nog onaangekondigde AirTags-zoeklabels een optie. Die bluetooth-trackers zouden volgens een recent gerucht draadloos oplaadbaar zijn.

Mochten er inderdaad accessoires met MagSafe-laadmogelijkheid komen, zou Apple een dergelijke functie in de iPhone 12-modellen met een software-update kunnen inschakelen.