Ga naar de inhoud
Videobellen

Tinder rolt functie voor videobellen wereldwijd uit

Datingapp Tinder biedt nu wereldwijd een nieuwe functie waarmee mensen die een match zijn met elkaar kunnen videobellen.

Tinder noemt de nieuwe functie Face To Face en testte de videobel-optie de afgelopen maanden al in de eerste landen. Vanaf nu wordt de Face To Face-functie wereldwijd uitgerold. "We hebben positieve feedback ontvangen van onze leden die er als eerste toegang toe hadden", zegt Tinder-topman Rory Kozoll.  

Beide toestemming geven

Gebruikers die een match zijn moeten eerst beide toestemming geven wil een videogesprek mogelijk zijn. Ze kunnen de optie voor elke match altijd weer uitschakelen of de hele functie uitzetten. 

Videogesprekken zijn te starten via een icoontje aan de rechterbovenkant van het chatscherm. Tijdens het gesprek zien gebruikers een split-screen: ze vullen elk een helft van het scherm.   

Controle

Tinder verbiedt tijdens de videogesprekken onder andere naaktheid, seksuele handelingen, haatdragende en gewelddadige taal. Tinder zou geen medewerkers live laten meekijken en ook geen opnames maken.

Het bedrijf kan daardoor alleen reageren op meldingen na afloop van de videogesprekken. Na elk videogesprek zien gebruikers een knop waarmee ze meteen problemen kunnen doorgeven. Op basis daarvan kan Tinder besluiten om bepaalde gebruikers te blokkeren. 

Bedrijven
Lees ook:
Bedrijven achter Tinder en Fortnite kritisch over App Store Apple

Concurrentie

Meerdere andere datingapps, waaronder Bumble en Badoo, bieden al langer de optie voor videobellen aan.

Tinder is de populairste datingapp ter wereld en is ruim 340 miljoen keer gedownload. Het bedrijf zegt zes miljoen betalende leden te hebben. 

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter