Ga naar de inhoud
Galaxy S30

'Samsung wil ook stoppen met meeleveren oplader en oordoppen'

Samsung zou net als Apple bij zijn nieuwe high-end smartphones geen oordopjes en oplaadstekkers meer in de doos stoppen.

Samsung zou bij de nieuwe smartphones in de Galaxy S-serie mogelijk alleen een usb-c-kabeltje meeleveren. Dat meldden bronnen aan de Zuid-Koreaanse krant ChosunBiz. Volgens de krant is het ook mogelijk dat alleen de oordopjes worden weggelaten maar dat er nog wel een oplaadstekker in de doos zit.

Samsung zou hiermee het voorbeeld volgen van Apple, dat sinds de introductie van de iPhone 12 geen oplaadstekkers en oortjes meer meelevert. Apple stopte daar mee omdat veel mensen al opladers en oordoppen in huis hebben. Vooral het weglaten van de oplader zorgde voor boze reacties. Samsung heeft nog niet gereageerd. 

E-waste tegengaan

Door de accessoires weg te laten uit de doos wordt een grote hoeveelheid elektronisch afval (e-waste) voorkomen.

Tegelijk besparen fabrikanten geld, niet alleen op de onderdelen zelf, maar ook op de kosten van de verpakking en het transport, doordat de dozen kleiner kunnen worden. Bovendien zouden fabrikanten meer kunnen verdienen aan de verkoop van losse accessoires. 

Galaxy S21

Volgens geruchten komt Samsung in januari al met zijn nieuwe Galaxy S-telefoons. Het zou gaan om de Galaxy S21-serie, die vroeger dan normaal zou verschijnen. Samsung brengt de toestellen in de S-reeks meestal in maart pas op de markt. 

Samsung levert bij de Note 20-smartphones in de VS sinds afgelopen zomer al geen oordopjes meer mee. Klanten kunnen de usb-c-oordoppen wel gratis opgestuurd krijgen als ze daarvoor een verzoek bij Samsung indienen. 

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl