Sociale media

Twitter: bericht Trump over briefstemmen is 'mogelijk misleidend'

27 oktober 2020 10:56
Beeld © ANP

Twitter heeft opnieuw een waarschuwing geplaatst bij een bericht van de Amerikaanse president Donald Trump. De tweet, waarin Trump zijn ongefundeerde standpunt herhaalt dat het stemmen per post verkiezingsfraude in de hand zou werken, is volgens de waarschuwing die Twitter toont "mogelijk misleidend".

"Grote problemen en onregelmatigheden met briefstemmen overal in de VS. Moet een definitief totaal zijn op 3 november", tweette Trump.

"Een deel van, of alle content die wordt gedeeld in deze Tweet wordt in twijfel getrokken en is mogelijk misleidend over de manier waarop je kan deelnemen aan verkiezingen of andere civiele processen", plaatste het socialemediabedrijf daarop bij het bericht. Ook werd er een link bijgevoegd die leidt naar een website waar wordt uitgelegd dat stemmen per post legaal en veilig is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Twitter past beleid aan na ophef over blokkeren Biden-artikel

Meer Amerikanen dan ooit brengen bij de aankomende presidentsverkiezingen naar verwachting hun stem per brief uit vanwege de corona-epidemie. President Donald Trump en zijn Republikeinse partijgenoten beweren, in weerwil van wat experts zeggen, dat het stemmen per post verkiezingsfraude in de hand werkt.

Volgens de Democraten is dat een excuus van de Republikeinen om Democratische kiezers uit te sluiten en zo de verkiezingen naar hun hand te zetten.

Twitter waarschuwt vaker bij berichten Trump

Het is verre van de eerste keer dat Twitter ingrijpt bij een bericht van president Trump, die als een fanatiek Twitteraar te boek staat. In een van de recentste gevallen waarschuwde Twitter dat Trump "misleidende gezondheidsclaims" deed nadat hij in een bericht had beweerd dat hij immuun was voor het coronavirus nadat hij er met succes voor was behandeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nederlander hackt Twitteraccount Trump: 'Zijn wachtwoord was maga2020!'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van