Bright Duurtest

Duurtest Mercedes CLA 250 E: plugin met 70 km elektrisch bereik

27 oktober 2020 10:35

Bright-autotester Rutger Middendorp rijdt deze maand een auto met de legendarische ster op de neus: de Mercedes Benz CLA 250 E. En die E daar gaat het hem om. Want deze plugin heeft 70 kilometer volledig elektrisch bereik. 

Tot voor kort was de gemiddelde afstand die een plug-in hybride volledig elektrisch kon rijden zo’n 20 tot 40 kilometer. Maar dat getal schuift de goede kant op. De 120 kilometer van de Polestar 1 zal voorlopig nog wel even een record blijven. Maar de 70 kilometer die we met de Mercedes kunnen doen wordt hopelijk het nieuwe normaal. 

CLA 250 E staat er op de bips van deze auto. En ik ben de eerste om toe te geven dat ik niet alles begrijp van die letter en cijferbrij. Bij de sedans van Mercedes is het redelijk eenvoudig. Mits je het alfabet kent. A is de kleinste, C iets groter, E nog iets groter, S de grootste. Bij de coupés wordt het lastiger, maar het lijkt erop dat CL staat voor een coupé met vier deuren. Dat is natuurlijk een contradictio in terminis, maar de hele autowereld speelt dat spelletje, dus ik beweeg voor deze uitleg even mee. De CLA is de vierdeurs coupé van de A-klasse. De CLS is de vierdeurs coupé op basis van de S-klasse. Bij de SUV’s maken ze er dan weer een potje van. Want daar is een GLC Coupé en een GLC SUV.

Probeer dus vooral de logica niet te doorgronden, want ondanks dat we hier met Duitsers te maken hebben 'gibt es sehr weniges Ordnung' in de namen van de auto’s. Het getal 250 staat voor hoe pittig de motorcombinatie is. De instapper is een 136 pk benzine die ze de 180 noemen. De 250 levert 160 pk met z’n benzine motor en 102 pk met de elektrische motor. 

De aflopende daklijn en de frameloze ramen suggereren de coupévorm De aflopende daklijn en de frameloze ramen suggereren de coupévorm

Er zijn voor ons twee redenen om met de CLA te rijden. Het is wat mij betreft de fraaist ogende Mercedes van dit moment en misschien zelfs wel de mooiste Duitse auto überhaupt. Maar die plug-in hybride aandrijflijn met 70 kilometer elektrisch bereik moeten we natuurlijk ook uitproberen. 

De komende weken rijden we dus in deze fraaie vierdeurs en vertellen we je alles over het elektrische bereik, het verbruik en de gadgets aan boord. 

Rutger Middendorp test elke maand een auto voor Bright. Volg de updates.

Knopjes en schermen overal! Knopjes en schermen overal!
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Duurtest Mercedes EQC: Benz zonder ine

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van