Ga naar de inhoud
Regels over naaktfoto's

Instagram past regels aan: vasthouden eigen borsten op foto's mag

Instagram voert deze week nieuwe regels over naaktfoto's in. Beelden van het vasthouden van de eigen borsten worden voortaan toegestaan.

Instagram past het beleid aan nadat er afgelopen zomer ophef ontstond over verwijderde foto's van fotomodel Nyome Nicholas-Williams. Daarbij werd het verbod van Instagram op beelden van 'knijpen in de borst' verkeerd toegepast, heeft Facebook later toegegeven. 

Het fotomodel constateerde ook dat vergelijkbare beelden van dunne, witte vrouwen niet door Instagram waren verwijderd. Facebook bood zijn excuses aan, maar ging verder niet in op het vermeende racisme in de algoritmes. 

Nieuwe regels

Woensdag voert Instagram een aanpassing van de regels door. Foto's waarop mensen hun borsten knuffelen of vasthouden zijn voortaan toegestaan. Ook blijven dit soort beelden beschikbaar zolang ze nog niet zijn beoordeeld door de moderatoren van Facebook.

Instagram
Lees ook
Instagram onder de loep bij Ierse privacywaakhond om data van kinderen

Volgens Instagram kan het even duren voordat het nieuwe beleid juist wordt toegepast. "Maar we zijn vastberaden om dit goed te doen", aldus een woordvoerder in een verklaring. "We weten dat mensen zich eerder durven uiten en elkaar ondersteunen als ze het gevoel hebben dat hun lichaam en foto's worden geaccepteerd."

Sinds juli werd er op Instagram actiegevoerd tegen de regels van Instagram, waarbij er foto's van Nicholas-Williams werden gedeeld met de hashtag #IWantToSeeNyome.  

Meer tech-nieuws: volg Bright op Instagram.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl