Ga naar de inhoud
Internet Exodus

'Gebruikers Internet Explorer naar Edge-browser gestuurd'

Beeld © AFP

Microsoft gaat gebruikers van Internet Explorer actiever naar zijn nieuwere browser Edge sturen.

Momenteel gebruikt nog zo'n 5 procent van de internetgebruikers de oude Microsoft-browser Internet Explorer. Microsoft wil graag dat die gebruikers overstappen naar het modernere en veiligere Edge. Die browser wordt actief door Microsoft ontwikkeld en krijgt steeds nieuwe functies, Internet Explorer wordt sinds begin dit jaar alleen voor bestaande gebruikers bijgehouden met noodzakelijke updates.

Grote websites

Wie bepaalde websites bezoekt met Internet Explorer, wordt binnenkort doorgestuurd naar Edge, meldt Bleeping Computer. Het gaat onder meer om populaire sites als Facebook, Instagram, Twitter, Google Drive, Microsoft Teams en nog bijna 1200 andere sites.

'Deze website werkt niet in Internet Explorer', luidt de melding die gebruikers te zien krijgen. Gebruikers kunnen bij de overstap naar Edge hun wachtwoorden, instellingen, cookies en geschiedenis meenemen.

Nieuw
Lees ook:
Nieuw Edge-logo lijkt niet meer op Internet Explorer

Ooit de grootste

Internet Explorer zal de komende tijd steeds minder aantrekkelijk worden gemaakt voor gebruikers. Opvolger Edge heeft inmiddels een marktaandeel van bijna 8 procent, goed voor een tweede plaats. Google Chrome is met een aandeel van bijna 70 procent met afstand de leider op de markt voor desktopbrowsers.

In 2000 was Internet Explorer de absolute marktleider, met een aandeel van ruim 80 procent. Mede die monopoliepositie leidde tot een rechtszaak met de Amerikaanse overheid in 2001. Microsoft moest gebruikers als gevolg van die zaak de keuze bieden uit andere browsers.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook