AirPods

'Apple komt met vernieuwde AirPods en kleinere AirPods Pro'

26 oktober 2020 15:31 Aangepast: 26 oktober 2020 15:39

Apple zou werken aan vernieuwde AirPods met hetzelfde uiterlijk als de AirPods Pro. Ook zouden er nieuwe AirPods Pro komen die kleiner zijn dan de huidige versie.

De derde generatie AirPods krijgen voor het eerst een nieuw ontwerp, zeggen ingewijden tegen Bloomberg. De nieuwe reguliere AirPods zouden hetzelfde uiterlijk krijgen als de AirPods Pro, met kortere steeltjes en verwisselbare oortips. Bovendien zou de batterijduur verbeterd worden. Reguliere AirPods krijgen echter geen premium-functies zoals ruisonderdrukking. De nieuwe AirPods zouden in de eerste helft van 2021 geïntroduceerd worden.

Nieuwe AirPods Pro

Apple zou de nieuwe AirPods Pro kleiner willen maken en daarbij mogelijk de korte steeltjes volledig verwijderen. Er zou worden gekeken naar een rondere vormen, die het oor van de gebruiker meer zou vullen. De oordoppen zouden lijken op recente modellen van Samsung, Amazon en Google. Apple zou echter moeilijkheden hebben ondervonden met het verwerken van alle onderdelen in een kleinere verpakking, waardoor de nieuwe AirPods Pro wellicht 'minder ambitieus' zijn dan gepland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple gestart met live-zender voor muziekclips

Nieuwe HomePod 

Apple zou ook een derde HomePod-speaker overwegen, die qua formaat, prijs en geluidskwaliteit zou zitten tussen de reguliere HomePod van zo'n 300 euro en de nieuwe HomePod mini van 100 euro. Ook zou het mogelijk zijn dat Apple de prijs van het duurdere model verder laat zakken.

De HomePod wordt in Nederland nog niet verkocht door Apple; de slimme speaker gebruikt een aparte versie van Siri met een bredere muziekkennis, en die versie is er nog niet in het Nederlands.

AirPods Studio-koptelefoon

Bloomberg maakt ook weer melding van de eerste eigen koptelefoon waar Apple volgens geruchten al jaren aan werkt. De koptelefoon, die naar verluidt AirPods Studio zou heten, zou al verschillende keren zijn uitgesteld. De productie zou nu vooruitgeschoven zijn wegens probleem met de hoofdband. Die zou te strak zijn geweest.

Apple zou de vlakken voor touchbediening op de oorschelpen van de koptelefoon al hebben verkleind. Ook zou de koptelefoon minder modulair zijn dan verwacht, en geen verwisselbare hoofdband hebben. Wel zouden de oorkussens verwisseld kunnen worden. Het is onduidelijk wanneer Apple zijn koptelefoon zal aankondigen.

Meer tech-nieuws, volg Bright op Facebook en Twitter

Bright Nieuwsbrief

Maak kans op draadloze oordoppen: Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore