'Geen bewijs'

Twitter en Witte Huis ontkennen Trump-hack door Nederlander

22 oktober 2020 20:34 Aangepast: 22 oktober 2020 20:39
Beeld © ANP

Zowel het Witte Huis als sociaal netwerk Twitter ontkennen dat een Nederlander wist binnen te dringen op het Twitter-account van president Donald Trump.

Daarmee reageren beide partijen op een artikel van Vrij Nederland eerder vandaag, dat sprak met ethisch hacker Victor Gevers. Die beweert dat hij vorige week op het account van Trump binnendrong.

"We hebben geen bewijs gezien voor deze gemaakte claim, ook niet in het gepubliceerde artikel", stelt een Twitter-woordvoerder tegenover The Verge

Het sociale netwerk zou grote accounts zoals die van Trump tijdens de verkiezingen ook extra hebben beveiligd, om dergelijke hackaanvallen te voorkomen.

'Absoluut niet waar'

Witte Huis-woordvoerder Judd Deere zegt dat de beweringen "absoluut niet waar zijn". Verdere details deelt hij niet, omdat "de beveiliging van de president zijn accounts op sociale media nooit wordt besproken."

Gevers deelde eerder bewijs van zijn hack met zowel RTL Nieuws als Vrij Nederland. De ethisch hacker zei in te breken om te bewijzen dat het account onveilig was. Hij beweert geen tweets te hebben geplaatst. Ook zou hij geen privéberichten hebben gelezen, hoewel dit wel mogelijk was.

Maga2020

Bij de hack werd het wachtwoord 'Maga2020!' gebruikt om in te loggen, aldus Gevers. Volgens de hacker had de president geen tweestapsverificatie geactiveerd. Daarbij wordt een account extra beveiligd met een extra code. Na zijn hack zou de president dit wel hebben geactiveerd. 

De ethisch hacker zei al eens eerder te hebben ingebroken op het account van Trump. Dat zou ook in 2016 zijn gelukt, toen Gevers samenwerkte met een groep andere hackers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlander hackt Twitteraccount Trump: 'Zijn wachtwoord was maga2020!'

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore