Ga naar de inhoud
iPhone 12

iPhone 12: Pro of 'Prima'?

Bright heeft als eerste Nederlandse medium een week de nieuwe iPhone 12, 12 Pro en iPad Air kunnen proberen. Hoe bevallen ze?

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Na maanden van geruchten hebben we een week kunnen doorbrengen met de nieuwe iPhone 12's, althans twee van de vier nieuwe iPhones, de andere twee verschijnen pas in november. De iPhone 12 en 12 Pro hebben een nieuw ontwerp, 5G, draadloos opladen met MagSafe en andere vernieuwingen. Hoe bevallen die, hoe verhouden de toestellen zich tot hun voorgangers en elkaar, en welke van de twee imponeert het meest? Ook konden we de nieuwe iPad Air al testen.

Verder in deze podcast: Google aangeklaagd om 'illegaal monopolie', meerdere terugroepacties en de winnaar van ons hoorspel.

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Primal, een animatieserie van Genndy Tartakovsky, maker voorheen van Dexter’s Laboratory en de Powerpuff Girls. Primal gaat over een holbewoner die vrienden wordt met een dinosaurus. Bijzonder is: er wordt geen woord gesproken. Het eerste seizoen is na maanden weer verdergegaan. Te zien bij het Amerikaanse Adult Swim.

Film: Borat: Subsequent Moviefilm, het vervolg op de film uit 2006. Opnieuw gaat comedian Sasha Baron Cohen verkleed als Borat naar de VS, waar Borat zich op zijn beurt moet verkleden om niet op te vallen. Ook nu beloven Amerikanen vooral zichzelf weer voor schut te zetten. De nieuwe Borat-film is vanaf vrijdag 23 oktober te zien op Amazon Prime Video.

Boek: Ik weet je wachtwoord, het boek van RTL Nieuws-collega Daniël Verlaan. Vol waargebeurde tech-verhalen op het schimmige deel van het internet, maar ook met handige tips voor elke lezer. Het boek kost 22,99 euro, en is online en in de boekhandel te koop.

App: Launch Center Pro, een app waarmee je de app-icoontjes op je iPhone en iPad naar smaak kan aanpassen. Dat kan ook via Siri Opdrachten, maar met Launch Center Pro heb je geen tussenscherm, maar apps openen gewoon zoals je gewend bent.

Philips Hue-terugroepactie

Bright Discord: Bright heeft een virtueel clubhuis geopend op de chatdienst Discord. Je kunt ons er vragen stellen over gadgets en praten met andere techliefhebbers.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.