WhatsApp

Bedrijven kunnen binnenkort binnen WhatsApp producten verkopen

22 oktober 2020 16:12 Aangepast: 22 oktober 2020 16:35

WhatsApp biedt bedrijven 'binnen enkele maanden' de mogelijkheid om direct binnen de chatapp producten te verkopen. Dat heeft WhatsApp-eigenaar Facebook aangekondigd.

​​​​​​WhatsApp gaat binnenkort in-app verkoop van producten ondersteunen. De betalingen worden ook binnen de chatapp afgehandeld. Volgens Facebook zal de verkoopfunctie kleine bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis kunnen helpen. "We willen het bedrijven ook makkelijker maken om deze verkoopfuncties te integreren in hun bestaande systemen."

Facebook startte eerder dit jaar met Facebook Shops, een systeem voor het verkopen van producten binnen de apps van Facebook en Instagram. Daaraan wordt later dit jaar WhatsApp toegevoegd. De uitrol start binnenkort, maar wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend. Het gebruik van Facebook Shops is voorlopig gratis. 

Chats opslaan op Facebook-servers

Zakelijke WhatsApp-klanten krijgen vanaf volgend jaar ook de mogelijkheid om chatgesprekken met klanten op Facebook-servers op te slaan. Die cloudopslag moet het makkelijker maken voor kleine bedrijven om altijd en overal te reageren op berichten van klanten, stelt Facebook.

WhatsApp-gebruikers krijgen een melding dat hun gesprekken met een bedrijf worden opgeslagen op servers en niet worden beschermd door de end-to-end-encryptie zoals bij normale chats. WhatsApp-manager Matt Idema zegt tegen Reuters dat Facebook de data van chats op de servers niet gebruikt voor andere doeleinden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Facebook: 'Instagram en WhatsApp loskoppelen bijna onmogelijk'

Zakelijke WhatsApp-klanten

De hosting van chats zal voorlopig zonder extra kosten worden aangeboden als onderdeel van de betaalde WhatsApp-diensten voor bedrijven. Bij WhatsApp Business moeten bedrijven per bezorgd bericht 0,5 tot 9 dollarcent betalen, schrijft Reuters.

WhatsApp Business wordt volgens Facebook inmiddels door enkele tienduizenden betalende bedrijven gebruikt. Dagelijks communiceren 175 miljoen mensen met een bedrijf via WhatsApp.

19 miljard 

Facebook nam WhatsApp in 2014 over voor 19 miljard dollar, maar verdiende tot nu toe relatief weinig aan de chatdienst. WhatsApp heeft wereldwijd meer dan twee miljard actieve gebruikers.

Onlangs startte Facebook met het samenvoegen van de chatfuncties van Instagram en Facebook Messenger. Uiteindelijk wordt ook WhatsApp met die twee geïntegreerd tot één grote, onderliggende chatdienst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook lanceert Shops: binnenkort ook 'winkelen' in WhatsApp

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van