Streaming

Disney+ lanceert functie om met zes anderen live op afstand te kijken

22 oktober 2020 10:12 Aangepast: 22 oktober 2020 10:14

Disney+ is nu ook in Nederland gestart met een nieuwe functie waarbij abonnees met vrienden en familie vanaf verschillende locaties naar dezelfde film of serie kunnen kijken.

Via het zogenoemde GroupWatch kunnen maximaal zeven mensen tegelijk via webbrowsers, mobiele apparaten, connected tv-apparaten en smart-tv's programma's, films en series bekijken en realtime reacties met elkaar delen met zes verschillende emoji's.

Volgens Disney+ maakt de functie het mogelijk om, in een tijd waarin velen vanwege de coronapandemie nog steeds gescheiden zijn van vrienden en familie, toch "op een veilige, virtuele manier en vanuit de eigen woonkamer" samen te kunnen kijken. De functie was al beschikbaar in onder meer Canada, Australië en de Verenigde Staten.

Abonnement vereist

Abonnees op Disney+ kunnen voor de nieuwe functie klikken op het GroupWatch-icoon op de Details-pagina van series of films. Ze krijgen dan een link waarmee tot zes andere mensen uitgenodigd kunnen worden om samen te kijken, maar een Disney+-abonnement is voor iedereen vereist.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Disney+ toont waarschuwing voor racistische stereotypen

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van