Regels overtreden

Apple verwijdert onofficiële Google Stadia-app uit App Store

20 oktober 2020 16:55

Een onofficiële app waarmee de gamestreamingdienst Google Stadia op iPhone en iPad kon worden gespeeld, wordt door Apple uit de App Store verwijderd.

Eind september plaatste ontwikkelaar Zmknox zijn app Stadium in de App Store. Met de speciaal aangepaste webbrowser voor iOS was het mogelijk om na een aantal stappen de Google Stadia-games op iOS te spelen.

De app wordt door Apple verwijderd, zegt de ontwikkelaar op Twitter. Aanleiding is het koppelen van de browsertechniek aan gamecontrollers, kennelijk niet toegestaan in de voorwaarden van Apple. Stadia stond dinsdagmiddag nog in de App Store.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo gebruik je Stadia toch op een iPhone, iPad of iPod touch

Controle Apple

Het gebruik van de gamedienst van Google wordt volgens de voorwaarden van de App Store niet toegestaan binnen een app. Apple wil de inhoud van elke app en game in zijn App Store controleren, met Stadia is dat niet mogelijk. De games worden op een server afgedraaid en naar de gebruiker gestreamd.

Er werd al verwacht dat Stadium door Apple verwijderd zou worden. Apps van gamediensten ontbreken op iOS: de vergelijkbare dienst van Microsoft heeft ook geen iOS-app.

Gamedienst Amazon wel op iOS

Er gloort hoop voor gamers met een iPhone of iPad: Amazon stelt dat zijn gamedienst Luna werkt via browser Safari. Alles wat binnen een browser werkt, is gevrijwaard van controle door Apple.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van