Google Assistent

Google start uitrol automodus stemassistent jaar na aankondiging

18 oktober 2020 20:39 Aangepast: 18 oktober 2020 20:49

Een jaar nadat hij werd aangekondigd, is Google begonnen met de uitrol van een speciale automodus voor zijn slimme assistent.

Dat meldt ontwikkelaarssite XDA. Sommige gebruikers hebben in de Google Maps-app voor Android nieuwe opties, waarmee ze de stemassistent kunnen activeren tijdens autoritten.

Eenmaal geactiveerd wordt de Google Assistent duidelijk onderin de Google Maps-app getoond tijdens het navigeren. Hiermee is het makkelijk om bijvoorbeeld hands-free simpele acties in apps uitvoeren, zoals het versturen van berichten of afspelen van muziek.

2019

Google onthulde de speciale navigatiemodus voor de Google Assistent voor het eerst tijdens ontwikkelaarsconferentie Google IO in 2019. Sindsdien had het bedrijf er niks nieuws over gedeeld.

De vernieuwde Google Maps-app zou deels Android Auto moeten vervangen, dat de techreus op het moment aanbiedt in een beperkt aantal landen. Met Android Auto is het mogelijk een versimpelde versie van een smartphone op het autodashboard te tonen.

Wanneer Nederland?

Het is onduidelijk hoe lang het duurt totdat de nieuwe optie voor alle Google Maps-gebruikers beschikbaar is. Gezien Android Auto niet officieel in Nederland te gebruiken is, kan het even duren totdat de Assistent-optie hier verschijnt.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore