Smartphones

Oprichter van OnePlus verlaat bedrijf na vermeende machtsstrijd

18 oktober 2020 20:07 Aangepast: 18 oktober 2020 20:14

OnePlus-oprichter Carl Pei heeft zijn eigen bedrijf verlaten, na geruchten over een machtsstrijd binnen de bedrijfstop.

Officieel zegt Pei dat hij is vertrokken om "meer tijd met vrienden en familie te spenderen". Dat schrijft hij op het forum van de smartphonemaker.

Eerder deze week doken geruchten op over strubbelingen tussen Pei en zijn medeoprichter Pete Lau. LauDie laatstewordt geprofileerd als de baas van het bedrijf, terwijl juist Pei in het westen als een sleutelfiguur werd gezien omdat hij vloeiend Engels spreekt.

Hoewel Pei impliceert minder te gaan werken, beweren bronnen dat hij een nieuw bedrijf is gestart. Het is onduidelijk of deze startup zich ook richt op de smartphonemarkt, of juist heel iets anders gaat doen.

OnePlus

Pei en Lau startten in 2013 met OnePlus, waarna ze in korte tijd fors groeiden. De smartphonemaker profileerde zich met relatief krachtige toestellen die goedkoper waren dan de vlaggenschepen van grote bedrijven.

In de afgelopen jaren werden OnePlus-toestellen duurder, maar werd ook een goedkopere OnePlus Nord geïntroduceerd. Pei was verantwoordelijk voor de productie van deze middenklasser.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore