Ga naar de inhoud
Biden-bericht geblokkeerd

Twitter past beleid aan na ophef over blokkeren Biden-artikel

Twitter heeft zijn beleid over het blokkeren van mogelijk gehackte informatie versoepeld, na een storm van kritiek over vermeende partijdigheid in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen.

Twitter blokkeerde een voor presidentskandidaat Joe Biden schadelijk krantenartikel over zaken van zijn zoon in Oekraïne, waar Biden destijds als vicepresident bij betrokken zou zijn geweest.

Het bedrijf wil nu voorzichtiger zijn met dergelijke blokkades op basis van vermoedens van gehackte informatie. "Twitter zal niet langer gehackte inhoud verwijderen, tenzij die rechtstreeks wordt gedeeld door de hackers zelf of medeplichtigen", schrijft Vijaya Gadde, hoofd juridische zaken en veiligheid.

Twitter zal wel berichten classificeren "om context te bieden in plaats van te blokkeren", aldus Gadde. Alle andere richtlijnen van het bedrijf blijven onverminderd van kracht, beklemtoonde ze.

Twitter-ceo: blokkeren is onacceptabel

De baas bij Twitter, Jack Dorsey, noemt het blokkeren van het artikel van The New York Post "onacceptabel". Het blokkeren van de link zonder enige uitleg was volgens hem "ronduit onaanvaardbaar".

Republikeinse senatoren willen dat Dorsey 23 oktober in de Senaat verantwoording aflegt.

Trump
Lees ook
Trump boos: Facebook en Twitter weren artikel over zoon Biden

Hunter Biden

Zes jaar geleden kreeg Bidens zoon Hunter (50) een toppositie bij aardgasonderneming Burisma in Oekraïne. Zijn vader was destijds als vicepresident belast met het Oekraïnebeleid van de regering van president Obama.

Joe Biden heeft altijd gezegd dat hij niets te maken heeft gehad met de zaken van zijn zoon in het land, maar in e-mails die The New York Post opvoert, zou hij er wel bij betrokken zijn geweest.

Telecomwaakhond
Lees ook
Telecomwaakhond VS wil immuniteit Facebook en Twitter aanpakken
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl