Ga naar de inhoud
iPhone 12

Franse wet verplicht Apple toch oordopjes bij iPhone 12 te leveren

De iPhone 12 en 12 Pro worden in Frankrijk wel in combinatie met bedrade oordopjes verkocht. In andere landen is Apple daar mee gestopt.

Dat staat op de Franse website van Apple, ontdekte MacRumors.

Vermoedelijk zijn de dopjes in Frankrijk alsnog toegevoegd in verband met wetgeving in het land. Bedrijven zijn daar verplicht om een bedraad accessoire mee te leveren waarmee hands-free kan worden gebeld.

De wet moet voorkomen dat kinderen jonger dan 14 een apparaat tegen hun hoofd aandrukken dat radiogolven uitzendt. Hoewel er geen sluitend bewijs is dat radiogolven schadelijk zijn, is de wet preventief aangenomen.

Had Apple ervoor gekozen de iPhones 12 zonder bedrade oordopjes te verkopen in het land, dan had dat kunnen leiden tot een boete van maximaal 75.000 euro.

Milieu

Door de oordopjes niet langer bij de iPhones te leveren, hoopt Apple zijn impact op het milieu te verlagen. Veel mensen hebben inmiddels meerdere ongebruikte telefoonaccessoires in huis die hergebruikt kunnen worden.

Om diezelfde reden wordt er ook geen stroomadapter meer geleverd. Een oplaadkabel zit nog wel in de doos. Het besluit leidde tot woede van veel fans, die willen dat Apple de accessoires alsnog meelevert.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl