Grote reorganisatie

Disney gooit roer om: streamen wordt het belangrijkst

12 oktober 2020 23:11 Aangepast: 13 oktober 2020 07:17
Beeld © Bright

Disney gaat nog meer inzetten op het streamen van video's. Dat blijkt uit een reorganisatie van het managementteam en een nieuwe indeling van de divisies.

Alle tv-netwerken, filmstudio's en streamingdiensten vallen voortaan onder één divisie met de naam Media en Distributie, schrijft Bloomberg. De streamingdiensten Disney+, ESPN+ en Hulu vallen bovendien onder één manager.

Door de coronacrisis zijn de streamingdiensten, waarmee consumenten direct worden bereikt, belangrijker geworden voor Disney. De filmtak heeft het moeilijk omdat de bioscopen grotendeels gesloten zijn in grote delen van de wereld.

Tegelijkertijd hebben de tv-zenders van Disney last van het feit dat veel bedrijven hun advertentiebudget hebben verkleind en dat het aantal huishoudens dat geen kabeltelevisie meer heeft groeit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe Pixar-film Soul komt direct naar Disney+ met kerst

28.000 ontslagen bij pretparken

Topman Bob Chapek zegt dat met de nieuwe divisie-indeling de groeistrategie van Disney beter wordt ondersteund. Wel kunnen er mogelijk meer ontslagen volgen door de reorganisatie. Bij de pretparken kondigde Disney onlangs aan 28.000 medewerkers te ontslaan.

Begin december houdt Disney een investeerdersdag waarbij de nieuwe strategie duidelijker uit de doeken wordt gedaan. Het aandeel steeg ruim 5 procent in de nabeurshandel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Disney+ laat abonnees binnenkort samen online films en series kijken

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van