FIFA 21 scoort

FIFA21 verschenen: 'Game vliegt de winkels uit'

09 oktober 2020 17:55 Aangepast: 09 oktober 2020 18:36

Sinds vandaag is de nieuwe voetbalgame FIFA21 verkrijgbaar. Het spel vliegt de winkels uit in Nederland, zeggen grote winkelketens.

Een woordvoerder van MediaMarkt zegt dat FIFA ieder jaar weer tot de succesvolste games van de winkelketen behoort en dat het uitbrengen van een nieuwe versie voor een piekmoment zorgt. De verkoop van de game is nu al groter dan die van alle andere computerspellen in de maand september, aldus de zegsman van MediaMarkt. "FIFA is zo enorm populair, echt een van de toppers."

Misschien wel het populairste spel

Bij Bol.com lopen de verkopen van FIFA21 eveneens als een speer, met veel pre-orders. "Er is veel vraag naar. FIFA is ieder jaar weer een van de populairste games, zo niet het populairste spel", zegt een woordvoerster van de webwinkel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dit zijn de beste 20 spelers op iedere positie in FIFA 21

Sinds 1993

FIFA21 is de 28ste editie van de spellenreeks die al sinds 1993 bestaat. Dit jaar staat een afbeelding van de Franse stervoetballer Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain op de cover. Gamebedrijf EA heeft een contract met wereldvoetbalbond FIFA om het spel te mogen maken.

FIFA21 is te spelen op de Playstation, Xbox, Nintendo Switch en pc. De game verschijnt later dit jaar ook voor de nieuwe PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Google beloofde eerder dat de game ook beschikbaar zou komen voor de gamestreamingdienst Google Stadia, maar wanneer dat precies gebeurt, is momenteel nog niet bekend. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van