Stemassistent

Google Assistent kan voortaan Android-apps besturen

08 oktober 2020 20:56 Aangepast: 08 oktober 2020 20:59
vlnr: Google Home Mini, Nest Audio, Google Home

De stemassistent van Google kan voortaan ook Android-apps bedienen. De functie zal eerst alleen in het Engels werken.

De zoekreus kondigde de nieuwe functie aan op zijn blog. Het was al langer mogelijk om met de Google Assistent Android-apps te starten, maar voortaan kunnen ook onderdelen van deze apps worden bediend.

Op die manier is het mogelijk om met je stem bijvoorbeeld bepaalde handelingen binnen een app uit te voeren, of te zoeken naar informatie binnen die ene applicatie. Bij de start werkt dit bij dertig populaire apps in de Play Store. 

Snapchat en Twitter

Tussen de ondersteunde apps staan onder andere Spotify, Snapchat, Twitter, Discord, Etsy, MyFitnessPal, Nike Run Club en eBay. Later krijgen meer apps ondersteuning voor de stemdienst. 

Bij Snapchat is het mogelijk om bijvoorbeeld meteen het profiel van een vriend te openen met een commando, terwijl je op Etsy met één vraag naar bepaalde producten zoekt. 

Engelstalige uitrol gestart

Google is vandaag gestart met de uitrol van de nieuwe functie voor de Engelstalige stemdienst. Het kan bij de techreus soms een paar dagen duren tot iedereen toegang heeft tot iets nieuws.

Het is niet duidelijk wanneer de optie ook in Nederland zal werken. Het techbedrijf deed er ongeveer een jaar over om de Routines-functie van de stemassistent naar Nederland te brengen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van