Smartphones onder 250 euro

Xiaomi Poco X3 NFC

08 oktober 2020 01:45 Aangepast: 08 oktober 2020 16:46

Een telefoon van onder de 250 euro met een 120Hz-scherm en een hele aardige chip? De Xiaomi Poco X3 NFC klinkt haast te goed om waar te zijn, zo compleet.

De Pocophone F1 zorgde in 2018 voor een kleine aardverschuiving in telefoonland, met hele hoge specificaties voor een verrassend lage prijs. Dat trucje herhaalt Xiaomi nu met deze Poco X3 NFC. De telefoon kost 229 euro en biedt toch een fraai 6,67 inch full-hd lcd-scherm met een 120Hz-beeldsnelheid.

Indrukwekkend voor die prijs: toestellen van boven de 1000 euro hebben pas net zulke schermen. Het display van deze Poco is van een lagere kwaliteit en met wat dikkere schermranden dan duurdere toetellen, maar gezien de prijs een overkomelijk compromis.

Door de Qualcomm Snapdragon 732G-chip met 6GB aan werkgeheugen is bovengemiddeld voor een toestel van deze prijs, en duikt ook op in dubbel zo dure telefoons. De prestaties zijn prima: zeker voor dagelijks gebruik starten apps allemaal vlot, gamen gaat ook prima. En met 5160mAh is de accu ook ook dik in orde, de meegeleverde 33W-snellader is een fijne verrassing. De Poco X3 is zelfs IP53-spatwaterdicht.

Zelfs de camera valt niet tegen: de 64 megapixel-hoofdcamera en 13 megapixel ultragroothoeklens presteren bij goed licht heel aardig. In het donker wordt het moeilijk: de schoen moet bij deze prijs ergens wringen. Ook de macrolens van 2 megapixel is een hooguit geinige toevoeging.

De Xiaomi Poco X3 NFC is zeker voor zijn prijs verbluffend compleet. Er valt toch wel iets te klagen? Zeker: de telefoon toont op allerlei plekken reclames, zomaar in de interface. Xiaomi doet dat vaker bij goedkopere toestellen, het houdt de prijs laag maar fraai is anders.

De introductieprijs van de Xiaomi Poco X3 NFC 229 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Mooi 120Hz-scherm
  • Vlotte chip
  • Prima prestaties
  • Grote accu

Minpunten:

  • Reclames in menu's
  • Camera's niet super

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van