Smartphones (250-400 euro)

Sony Xperia 10 II

08 oktober 2020 01:45 Aangepast: 08 oktober 2020 16:46

Sony biedt zijn smallere, langwerpige scherm nu ook aan in een zeer betaalbaar toestel: heerlijk in de bediening.

De alsmaar groeiende smartphoneschermen hebben een groot voordeel en een groot nadeel. Voordeel: lekker veel ruimte om films en series te kijken. Nadeel: steeds moeilijker met één hand te bedienen. Sony zoekt de oplossing in de verhouding van een bioscoopscherm: de Xperia 10 II (mark-twee) heeft een fraai full-hd 6-inch oledscherm met een beeldverhouding van 21:9. In de breedte extra breed, in de lengte extra smal.

De Xperia 10 II is IP68-waterdicht, een relatief zeldzame eigenschap in dit prijssegment. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 665 met 4GB werkgeheugen: een middenklasse-chip voor een middenklasse-telefoon, met de prima prestaties die daarbij horen. Dat betekent: dagelijkse apps gaat prima, games moeten wat langer laden.

Het toestel heeft achterop drie lenzen: 12 megapixel hoofdcamera, en telefoto- en ultragroothoeklenzen met beide 8 megapixels. Het trio levert prima foto's op, zeker bij daglicht, en de camera-app van Sony is bovengemiddeld goed en compleet. Ook is filmen in 4K-resolutie mogelijk. Fotograferen in nachtmodus kan ook, maar de resultaten zijn helaas niet denderend.

De introductieprijs van de Sony Xperia 10 II is 369 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:

  • Langwerpig/breed scherm
  • Oled
  • Waterdicht
  • Prima camera's
  • Mini-jack!

Minpunten:

  • Camera kan beter
  • Niet de snelste chip

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore