Van onze partner Defensie

Met dit exoskelet is tillen veel minder zwaar

09 oktober 2020 23:00 Aangepast: 09 oktober 2020 23:59

Bij Defensie werken ze vaak met de nieuwste technologie, zoals een exoskelet dat zwaar werk lichter maakt. Eric Bouwman van Bright probeert er zelf eentje bij de marine.

De Directie Materiële Instandhouding (DMI) van de marine is verantwoordelijk voor het onderhoud van schepen, onderzeeboten en systemen in de haven van Den Helder. Dat is zwaar en verantwoordelijk werk, waarbij slimme specialisten aan high-tech installaties werken. Mooi om te doen, maar je bent soms wel in een ongemakkelijke houding ‘boven je macht’ aan het werk. Gelukkig is daar een oplossing voor.

Eric Bouwman van Bright bezoekt in deze video de mensen van de marine. Daar ontdekt hij dat de medewerkers steeds vaker met een exoskelet werken. Een exoskelet is een draagbaar hulpmiddel, bestaande uit elektrisch aangedreven motoren, hydraulische pompen en hefbomen die de gebruiker assisteren bij het werk. Zo kun je, laat Eric zien, veel makkelijker een nieuwe metalen plaat op de bodem van een schip lassen. Maar hoeveel scheelt zo’n exoskelet nou eigenlijk? Eric deed een test bij het Defensie Helikopter Commando.

Bekijk de video en laat een reactie achter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van