Ga naar de inhoud
Bright Podcast 🎤

Big Tech in Big Trouble?

Jeff Bezos is de rijkste persoon ter wereld. Beeld © Getty

Instagram bestaat tien jaar: van kleine startup naar één van de grootste sociale media. Toevallig spreekt de Amerikaanse politiek zich juist deze week over dat onderwerp uit: het Congres vindt dat de grote techreuzen te veel macht hebben gekregen, maar wat gaan ze daar aan doen?

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Instagram bestaat deze week tien jaar en viert dat onder meer met een leuk geintje. De Bright Podcast blikt terug en kijkt naar de huidige positie van Instagram.

Ook deze week: de conclusie van het maandenlange onderzoek van het Amerikaanse Congres naar de machtspositie van de grote techbedrijven. Is die nog houdbaar?

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

YouTube: Hobbyisten restaureren oude zwart-wit video's van soms wel 100 jaar oud naar kleur, vaak met de app DeOldify, met kunstmatige intelligentie. Ondanks kritiek van historici zijn de video's toch wel de moeite, zoals deze van de Jordaan in 1931.

Serie: Ted Lasso op Apple TV+. Jason Sudeikis speelt de ultiem opgewekte American football-trainer Ted Lasso, die zonder enige ervaring een Brits voetbalteam moet coachen. Een onmogelijke taak, maar Lasso is zo aanstekelijk positief dat hij alle wind mee krijgt. Een grappige, heerlijke feelgood-serie, zeker ook voor wie niet van voetbal houdt.

Serie: Tehran, een spannende Israëlische thriller Warin een hacker-agent van de Mossad in de Iraanse hoofdstad infiltreert. Dat mislukt, en lever een sterke en bloedspannende serie op. Ook te zien op Apple TV+.

Gadget: Netatmo slimme deurbel wordt anderhalf jaar na de aankondiging eindelijk geleverd. Een slimme deurbel die privacyvriendelijker belooft te zijn, en goed samenwerkt met HomeKit. Erwin heeft 'm, test 'm en bespreek 'm binnenkort in een video op het YouTube-kanaal van Bright.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

'Justitie
Lees ook
'Justitie VS wil dat Google browser Chrome verkoopt'
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl