Thuiswerken met Workspace

Zakelijke Google-dienst heet voortaan Workspace

06 oktober 2020 16:09 Aangepast: 06 oktober 2020 17:48
Beeld © Getty

Google heeft zijn G Suite-dienst voor gebruik binnen bedrijven omgedoopt tot Google Workspace. Verschillende Google-apps zijn daarin voortaan geïntegreerd en onder andere Gmail heeft een nieuw logo gekregen.

Google maakte de naamswijziging bekend tegelijk met de uitrol van nieuwe functies voor zijn zakelijke dienst. Die moeten de Google-dienst nog geschikter maken voor thuiswerken en op afstand samenwerken met collega's, klanten en zakelijke partners. Google Workspace komt ook beschikbaar voor klanten in het onderwijs en de nonprofitsector, aldus Google. De naam Workspace lijkt overigens erg op de dienst Workplace van Facebook.

Een van de vernieuwingen in Google Workspace is dat Gmail, Chat, Rooms en Meet voortaan zijn geïntegreerd. Vanuit één app zijn videovergaderingen te starten, mailtjes op te stellen of chatrooms aan te maken. "In de komende maanden brengen we deze geïntegreerde ervaring ook naar consumenten, zodat ze bijvoorbeeld een groep voor buren of familieleden kunnen opzetten", schrijft Google.

Gebruikers van Google Workspace krijgen de komende tijd allerlei extra mogelijkheden. Zo kunnen ze klanten en partners via gastaccounts samen aan een document laten werken. Ook werkt een videovergadering via Meet picture-in-picture binnen Docs, Sheets en Slides.

Nieuwe logo's

Bovendien onthulde Google nieuwe logo's voor onder meer Gmail en Docs binnen Workshops. Het bekende Gmail-logo met de envelop maakt plaats voor een logo met een M en de vier merkkleuren van Google: blauw, rood, geel en groen. Het logo lijkt meer op die van onder meer Google Maps en Chrome. De nieuwe logo's worden in de komende weken uitgerold. Het is nog niet bekend of en wanneer Gmail voor consumenten ook het nieuwe logo krijgt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google Meet nu vast onderdeel van Gmail op Android en iOS

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van