Symboliek

Apple verandert emoji mondkapje van sip naar vrolijk

05 oktober 2020 18:17 Aangepast: 05 oktober 2020 18:17
Beeld © Emojipedia

Apple verandert het uiterlijk van de emoji met mondkapje van eentje met een ziek uiterlijk naar een emoji met een vrolijk gezicht.

De wijziging van de emoji zit in iOS 14.2, waarin ook een reeks nieuwe emoji worden toegevoegd, meldt Emojipedia. De vernieuwde emoji zit al in de nieuwste bètaversie van iOS 14.2, en toont nu de lachende emoji met vrolijke ogen, opgeheven wenkbrauwen en een blos op de wangen met een mondkapje, in plaats van de ziek ogende emoji.

Emojipedia vermoedt dat de wijziging te maken heeft met de toegenomen populariteit van de emoji met mondkapje. Bij tweets over het coronavirus wordt de emoji vaak gebruikt, omdat veel landen een mondkapjesplicht hebben.

Vermoedelijk wil Apple met de vrolijkere emoji meegaan met de realiteit waarin vooral gezonde mensen een mondkapje dragen.

Kleine wijziging mag

Apple kan de subtiele wijziging doorvoeren zolang de afbeelding aan de omschrijving van het Unicode Consortium blijft voldoen. Die groep stelt vast welke nieuwe emoji er worden toegevoegd, waarna bedrijven er zelf hun eigen ontwerp op toepassen. In 2016 wijzigde Apple de emoji van een pistool van een echt, zwart pistool naar die van een felgekleurd waterpistool.

Android en WhatsApp

Emoji op onder meer Android, Facebook en WhatsApp zien er allemaal anders uit. De omschrijving van de emoji vraagt simpelweg om een gele smiley met een mondkapje, en zegt niks over de emotie van het plaatje. Het is nog niet bekend wanneer iOS 14.2 voor alle gebruikers verschijnt.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van