Smart home

'Grote groei verkoop smarthome-gadgets door corona'

05 oktober 2020 11:42 Aangepast: 05 oktober 2020 12:23
Beeld © Bright

Slimme gadgets voor in huis zijn door de coronacrisis niet aan te slepen. Marktonderzoeker GfK meldt dat Nederlandse huishoudens dit jaar flink hebben geïnvesteerd in zaken als routers en wifi-signaalversterkers om overal in huis maar snel en stabiel internet te krijgen. 

Volgens GfK is de markt voor routers en wifi-boosters in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Tijdens de lockdown was zelfs sprake van uitschieters van 500 en 700 procent in het aantal verkopen.

Slimme apparaten

Inmiddels weet bijna een derde van de Nederlanders waar een smart home voor staat, waarbij een grote groep ook verwacht binnen twee jaar een volledig slim huis te hebben.

De Nederlandse huishoudens bezitten volgens GfK gemiddeld al vijf slimme apparaten. Steeds vaker komt het voor dat de apparaten bewust worden gekozen vanwege hun slimme toepassingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Storing bij Ring laat slimme deurbel afgaan

Slimme speakers

Er is een toename in het aantal verkochte slimme speakers met spraakbesturing. De virtuele assistenten worden vooral gebruikt voor het afspelen van muziek (52 procent) en het opvragen van het weerbericht (41 procent).

Opmerkelijk is dat maar 37 procent aangeeft de spraakassistent te gebruiken voor het bedienen van de slimme toepassingen in huis.  

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google onthult nieuwe slimme speaker: Nest Audio

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van