Makkelijker navigeren

Verbeterde functies Google Maps als eerste in Amsterdam

02 oktober 2020 19:19 Aangepast: 05 oktober 2020 20:38

Google Maps toont binnenkort op smartphones in Amsterdam pijlen en nauwkeurige informatie over bezienswaardigheden over het beeld van de echte wereld heen. De verbeterde Live View-functie moet helpen om sneller de weg te vinden.

Met de vernieuwde Live View-functie in Google Maps zien gebruikers de pin van hun bestemming of een bezienswaardigheid nog nauwkeuriger over het beeld van de echte wereld op hun telefoon. De augmented reality-functie toont bijvoorbeeld pijlen, richtingen en de afstanden tot allerlei bezienswaardigheden en openbare locaties. 

Volgens Google moet het zo makkelijker worden om je te oriënteren, bijvoorbeeld op straat of bij het verlaten van een station. 

Amsterdam en 23 andere wereldsteden

Google voegt de verbeterde Live View-functie de komende weken in 24 wereldsteden toe, waaronder in Amsterdam. De uitrol vindt binnenkort plaats in zowel de iOS- als de Android-app van Google Maps.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google Maps na ruim 3 jaar weer terug op de Apple Watch

Om de functie te gebruiken klik je op een speciale knop in de Google Maps-app en houd je je telefoon omhoog. Vervolgens laat de app nauwkeurig zien hoe ver bepaalde punten van je verwijderd zijn en in welke richting je moet gaan om er te komen. 

Gebruikers die hun route hebben gepland met het openbaar vervoer en daarbij een deel moeten wandelen worden via Live View ook sneller de juiste kant op gewezen, stelt Google.

Verder wordt het mogelijk om bij het delen van je live locatie met vrienden via Google Maps gebruik te maken van Live View. Je ziet dan hoe ver een vriend met wie je hebt afgesproken van je vandaan is en met pijlen zie je welke kant je op moet gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kunstenaar fopt Google Maps met bolderkar vol telefoons

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van