Netflix

Oudere Macs kunnen Netflix-video's niet in 4K afspelen

01 oktober 2020 21:38 Aangepast: 01 oktober 2020 21:56

Apple voegt in een geplande software-update ondersteuning toe voor 4K-video's op Netflix, maar de toevoeging werkt alleen op recente Macs. Oude modellen kunnen de hogere resolutie niet aan door een ontbrekende chip.

Dat meldt Netflix zelf op de website van zijn klantenservice. Voor het afspelen van 4K-video's is een Mac met de Apple T2-beveiligingschip nodig, schrijft de streamingdienst. Die wordt pas sinds 2018 in Macs gebruikt.

Het betekent dat Apple-computers van drie jaar of ouder na de update naar macOS Big Sur nog steeds niet video's in de hoogste resolutie kunnen afspelen. Dat terwijl diezelfde Macs wel in staat zijn om in andere apps 4K-beelden af te spelen.

Het is niet duidelijk waarom de T2-chip vereist is om de 4K-beelden te draaien, maar Apple zei eerder dat de chip video's in het HEVC-formaat sneller kan verwerken. Wellicht gebruikt Netflix dit bestandstype in de hogere resolutie.

Later dit jaar

Apple brengt macOS Big Sur later dit jaar uit voor ondersteunde computers. De update bevat ook veel andere vernieuwingen, waaronder een aangepast ontwerp.

Een recente Apple TV-update bevatte softwarewijzigingen die 4K-beelden in de YouTube-app mogelijk maakt. Die toonde lange tijd video's in hooguit een 1080p-resolutie.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore