Games

Nintendo voegt Minecraft-personages toe aan Super Smash Bros.

01 oktober 2020 19:45 Aangepast: 01 oktober 2020 20:33

Meerdere personages uit Minecraft worden speelbaar personages in de Nintendo-vechtgame Super Smash Bros.

Dat heeft Nintendo op donderdag bekendgemaakt. Spelers kunnen na aanschaf van het nieuwste downloadpakket aan de slag als Minecraft-figuren Steve, Alex en Enderman.

Steve en Alex zijn de standaardfiguren waar in Minecraft automatisch mee gespeeld wordt. Enderman is op zijn beurt een vijand die er uitziet als een zwarte schim met lange ledematen.

Vechten tegen andere gamehelden

De toevoeging maakt het voor gamers mogelijk om als Steve, Alex of Enderman tegen andere bekende gamefiguren te vechten. In Super Smash Bros. strijden Nintendo-mascottes zoals Mario, Link en meerdere Pokémon tegen elkaar. Het spel bevat ook personages van gameproducten zoals Capcom, Sega en Square Enix.

Het is niet voor het eerst dat Nintendo gamefiguren van concurrent Microsoft toevoegt aan de vechtgame: eerder werd ook Banjo-Kazooie toegevoegd, die in handen is van Microsoft-ontwikkelaar Rare. Al maakte deze wel zijn debuut op een Nintendo-spelcomputer, voordat Rare door de techreus was opgeslokt.

Gemoedelijke band

Na jaren concurreren lijkt de band tussen Nintendo en Microsoft steeds gemoedelijker te worden. Eerder bracht het bedrijf nog zijn Ori-games uit voor de Nintendo Switch, nadat ze in eerste instantie exclusief voor Windows en Xbox waren.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore