Social media

Facebook verbiedt advertenties die verkiezingsuitslag betwisten

01 oktober 2020 11:30 Aangepast: 01 oktober 2020 11:48

Facebook doet advertenties waarin de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in twijfel wordt getrokken in de ban.

Facebook heeft aangekondigd dat het advertenties verbiedt waarin wordt beweerd dat stemfraude wijdverbreid is, waarin de geldigheid van de uitslag van de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen wordt betwist, of waarin een wijze van stemmen wordt betwist. Het verbod gaat per direct in en geldt voor Facebook en Instagram.

Kiezers gemanipuleerd

Het bedrijf ligt onder vuur sinds bekend werd dat het bij de vorige verkiezingen in 2016 advertenties toestond waarmee kiezers werden gemanipuleerd. Eerder verbood Facebook al berichten waarin vroegtijdig de verkiezingsoverwinning wordt opgeëist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Facebook verbiedt advertenties extreemrechtse groepen

Trump en Biden

Het besluit van Facebook komt een dag nadat president Donald Trump het eerste verkiezingsdebat met zijn Democratische uitdager Joe Biden aangreep om zijn ongefundeerde beweringen te herhalen dat er met de verkiezingen wordt gesjoemeld.

Extreemrechts

Facebook heeft ook bekendgemaakt advertenties van extreemrechtse milities te verbieden. zoals de Proud Boys, en advertenties van de extreemrechtse complotdenkersgroep Qanon.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Facebook neemt maatregelen voor als Trump verkiezingsuitslag verwerpt'

Bright Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de nieuwste gadgets en het tech-nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore