Pixel 5

Google toont nieuwe Chromecast en Pixel 5-telefoon

30 september 2020 20:46 Aangepast: 05 oktober 2020 20:38

Google heeft zijn nieuwe vlaggenschiptelefoon Pixel 5 gepresenteerd. Daarnaast gaat het bedrijf een verbeterde Chromecast verkopen.

De Pixel 5 heeft een Snapdragon 765G-chip en 8GB werkgeheugen. De 4.000mAh-accu heeft een hogere capaciteit dan in voorgaande toestellen. Ditmaal is de nieuwe Pixel-telefoon in slechts één grootte van 6 inch te koop.

De camera voorop heeft een resolutie van 8 megapixel, terwijl achterop twee lenzen zitten van 12,2 en 16 megapixel. Die laatste gebruikt een wide-angle-perspectief.

5G

Het nieuwe toestel heeft ondersteuning voor het snellere 5G-netwerk, dat sinds dit jaar ook in Nederland wordt uitgerold. Daarnaast zal de goedkopere Pixel 4a een speciale 5G-editie krijgen.

De Pixel 5 wordt vanaf 15 oktober verkocht voor 699 dollar in de Verenigde Staten. Over een verkoop in Nederland is niks bekendgemaakt. Voorgaande Pixels werden hier niet officieel aangeboden, maar waren wel via importeurs verkrijgbaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google onthult nieuwe slimme speaker: Nest Audio

Chromecast

De vernieuwde Chromecast heeft een eigen afstandsbediening. Gebruikers kunnen ook apps op installeren, waardoor het een zelfstandige mediaspeler is. Bij voorgaande modellen moesten video's vanaf een smartphone, tablet of computer naar de dongle worden gestuurd.

De nieuwe Chromecast draait op Google TV, wat de opvolger is van tv-besturingssysteem Android TV. Net als bij dit vorige besturingssysteem worden gevolgde films en programma's uit meerdere apps gebundeld in één kijklijst, met ditmaal een vernieuwd ontwerp.

De nieuwe Chromecast wordt verkocht voor 50 euro. In Nederland is hij nog niet beschikbaar, maar Google belooft hem voor het einde van 2020 in meer landen aan te bieden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google brengt Android 11 uit, beta's voor andere toestellen

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van