Meer mogelijkheden

Facebook koppelt chatfuncties Instagram en Messenger

30 september 2020 18:18 Aangepast: 01 oktober 2020 11:03

Facebook heeft zijn grootste stap tot nu toe gezet in het koppelen van de chatfuncties van zijn verschillende apps. Gebruikers van Instagram en Facebook Messenger kunnen elkaar berichten sturen zonder dat de ander dezelfde app hoeft te hebben.

De chatfunctie van Instagram is gekoppeld aan die van Messenger, meldt Facebook. Dat betekent dat Instagram-gebruikers berichten kunnen sturen naar gebruikers van Facebook Messenger en andersom. Gebruikers hoeven niet per se een account op beide diensten te hebben of beide apps te gebruiken.

Na de update kunnen gebruikers in Instagram zoeken naar gebruikers met Facebook Messenger en andersom. De koppeling gaat automatisch voor nieuwe Instagram-gebruikers en alle Messenger-gebruikers. Wie Instagram al gebruikt, kan voorlopig nog kiezen om de koppeling uit te stellen.

Meer chatfuncties

Wie kiest voor de nieuwe chatfunctie van Instagram, krijgt er tal van Messenger-functies bij. Het gaat dan om reageren op en doorsturen van berichten, aanpasbare chatkleuren en namen. Ook het gebruik van aangepaste emoji en selfie stickers is mogelijk.

Messenger-gebruikers kunnen op hun beurt nog kiezen of zij berichten van Instagram-gebruikers willen ontvangen. Die kunnen meteen tussen de actieve chats komen, of in het overzicht met chatverzoeken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook knoopt Instagram en Messenger meer aan elkaar

WhatsApp-koppeling volgt nog

De functie is er nog niet voor iedereen, en wordt vanaf woensdag stapsgewijs naar meerdere landen uitgerold. Een precieze planning ontbreekt.

De koppeling is een stap in de uiteindelijke samenvoeging van alle chatdiensten van Facebook, dat ook WhatsApp bezit. Wanneer de koppeling met WhatsApp volgt, is ook nog niet bekend. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van