iPhone 12

'Bij iPhone 12 zitten geen oordopjes meer'

30 september 2020 13:20 Aangepast: 30 september 2020 13:28

Bij de nieuwe iPhone 12's worden mogelijk geen oordopjes meer meegeleverd door Apple. Daarop duidt een opvallende aanpassing in de code van de nieuwe update van iOS.

In iOS 14 en eerdere versies van het iPhone-systeem wordt het gebruik van de ‘meegeleverde oortelefoons’ genoemd, maar het woord ‘meegeleverd’ is bij de nieuwe iOS-versie 14.2 uit de tekst gehaald. Dat meldde Apple-nieuwssite MacRumors.

Daardoor lijken geruchten dat Apple zijn bedrade oortjes, de EarPods, weglaat in de doos van de iPhone 12 te kloppen. Apple zou de iPhone 12 in de tweede helft van oktober op de markt brengen.

Mogelijk ook geen oplaadstekker

Apple-analist Ming-Chi Kuo zei eerder al dat Apple niet meer standaard oortjes bij de iPhones zou leveren. Ook laat Apple volgens hem de oplaadadapter weg, wat het bedrijf onlangs al deed bij de nieuwe Apple Watches. Mogelijk biedt Apple kopers van de iPhone 12 kortingen op de aanschaf van oordopjes.

Door de oordopjes en oplaadstekkers te schrappen wordt veel elektronisch afval voorkomen. Ook kan Apple veel kosten besparen, niet alleen op de onderdelen zelf maar ook doordat de verpakkingen kleiner kunnen worden. Daarnaast kan het bedrijf profiteren van een grotere verkoop van zijn eigen draadloze oordoppen AirPods.

"Er ligt een kans om wanneer je geen oplader nodig hebt, er niet eentje mee te leveren. Het is zeker een onderwerp waar wij en anderen over nadenken", zei Apple-directielid Lisa Jackson onlangs tegen Bright

Samsung

Apple is inderdaad niet de enige grote smartphonefabrikant die is begonnen met het weglaten van standaard accessoires uit de doos. Zo levert Samsung sinds kort bij zijn nieuwe Note20-smartphones in de VS ook geen oordopjes meer mee.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

iPhone 12: dit kun je vanavond verwachten

Vier nieuwe iPhones

Apple zou binnenkort voor het eerst vier nieuwe iPhones onthullen. Er zou een nieuw kleiner model komen, de iPhone 12 Mini, een toestel met een 5,4 inch scherm en ongeveer hetzelfde fysieke formaat als de iPhones 6,7,8 en SE.

De iPhone 12 zou een scherm van 6,1 inch krijgen. Daarnaast zouden er twee iPhone 12 Pro-modellen komen, met 6,1 en 6,7 inch schermen.

Presentatie op 13 oktober?

Nieuwe iPhones worden gewoonlijk in september aangekondigd. Dit jaar kondigde Apple tijdens het event in september alleen nieuwe Apple Watches en iPads aan.

De nieuwe iPhone 12's worden naar verwachting op 13 oktober onthuld.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van