Accounts Center

Facebook knoopt Instagram en Messenger meer aan elkaar

30 september 2020 12:26 Aangepast: 30 september 2020 17:50
Beeld © Getty Images

Facebook heeft Accounts Center aangekondigd, een portaal dat het inloggen en plaatsen van berichten op Facebook, Messenger en Instagram makkelijker maakt.

Facebook test vanaf deze week de nieuwe functie Accounts Center, meldt het bedrijf. De functie koppelt Facebook, Instagram en Messenger nauwer met elkaar, maar geeft gebruikers wel de controle over hoe en wanneer zij die koppeling willen gebruiken.

Zo kunnen gebruikers ervoor kiezen om via Accounts Center in één keer in te loggen op alledrie de diensten. Ook het delen van een bericht of story op zowel Facebook of Instagram tegelijk is makkelijker met het nieuwe Accounts Center.

Koppeling optioneel

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om hun naam en profielfoto op Facebook en Instagram gelijk te trekken, al hoeft dat niet. "Als je Accounts Center gebruikt, betekent dat niet dat je dezelfde identiteit in alle apps hoeft te gebruiken", aldus Facebook. "Je kan op Facebook bijvoorbeeld nog steeds Aisha Ahmed zijn, en op Instagram @bakersdozen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook wellicht weg uit Europa als dataverbod wordt doorgezet

Na het koppelen kunnen gebruikers ook beslissen om die weer ongedaan te maken, zodat naam en profielfoto in het vervolg niet meer worden gesynchroniseerd tussen Facebook en Instagram. Facebook stelt dat het de koppeling ook gebruikt voor gerichter adverteren.

Meer koppelingen

Facebook benadrukt dat de nieuwe functie optioneel is, hoewel niet bekend is voor hoe lang nog. Facebook wil zijn verschillende diensten steeds nauwer laten samenwerken.

Zo worden na dit jaar Instagram Chat, Facebook Messenger en WhatsApp met elkaar gekoppeld, zodat gebruikers ongeacht de app met elkaar kunnen chatten.

Het Facebook-account blijft daarmee belangrijk. Sinds kort is zo'n account bijvoorbeeld ook nodig om vr-brillen van Facebook-dochterbedrijf Oculus te kunnen gebruiken.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van