Smart Home

Google onthult nieuwe slimme speaker: Nest Audio

30 september 2020 20:30 Aangepast: 05 oktober 2020 20:37

Google heeft een nieuwe slimme speaker aangekondigd. De Nest Audio heeft een betere geluidskwaliteit gekregen en kost 100 euro.

Met de nieuwe Nest Audio heeft Google een opvolger gepresenteerd van zijn allereerste slimme speaker, de Google Home. Die speaker verscheen eind 2016 en was de eerste luidspreker die was te bedienen via gesproken commando's aan Google Assistent. 

De nieuwe Nest Audio heeft een ander ontwerp gekregen en verbeteringen aan de hardware, die moeten zorgen voor een hogere audiokwaliteit. Zo heeft de speaker volgens Google een 50 procent krachtigere bas en kan hij 75 procent luider dan de originele Google Home. Het is mogelijk om twee exemplaren van de Nest Audio te pairen voor stereogeluid.  

De Nest Audio is er in twee kleuren: lichtgrijs en antraciet. Het enige zichtbare knopje zit achterop de luidspreker en is de schakelaar om de microfoon aan of uit te zetten. De Nest Audio is niet portable: hij heeft geen ingebouwde batterij en moet dus altijd met het stekker in het stopcontact zitten.

vlnr: Google Home Mini, Nest Audio, Google Home vlnr: Google Home Mini, Nest Audio, Google Home

De speaker kan zich automatisch aanpassen aan waar je naar luistert: muziek, radio of Google Assistent. Nest Audio past zich ook aan op basis van het achtergrondgeluid in huis en verhoogt het volume zodat je altijd de Google Assistent kunt horen.

Net als andere Google-speakers kan je door te praten tegen de Nest Audio andere slimme apparaten in huis aansturen, zoals Philips Hue-lampen of een Chromecast. De Nest Audio kost 99,99 euro en is medio oktober in Nederland leverbaar.

Google kondigt vanavond nog meer nieuwe producten aan. Volg Bright op Twitter en Facebook om niks te missen.

De review van deze Nest Audio niet missen? Abonneer op ons YouTubekanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Fitbit-overname door Google mag doorgaan, maar met concessies'

Bright Nieuwsbrief

Maak kans op draadloze oordoppen: Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van