GroupWatch

Disney+ laat abonnees binnenkort samen online films en series kijken

29 september 2020 20:59 Aangepast: 29 september 2020 21:46
Beeld © Bright

Streamingdienst Disney+ voegt binnenkort de optie toe om samen met anderen online naar dezelfde films en series te kijken.

Dat meldt The Verge

De nieuwe optie GroupWatch maakt het mogelijk om met maximaal zeven mensen tegelijk naar dezelfde video te kijken. De voortgang wordt bij iedereen gesynchroniseerd, zodat alle kijkers op hetzelfde punt in het programma zit.

De toevoeging moet het makkelijker maken om samen iets te kijken terwijl je fysiek niet in de buurt van elkaar bent. Het  biedt een uitkomst voor de pas aangekondigde coronamaatregelen, waardoor thuis afspreken met veel vrienden niet meer zomaar mogelijk is.

Nu VS, later Nederland

GroupWatch wordt vanaf vandaag in de Verenigde Staten beschikbaar gesteld, maar Nederland moet snel volgen. Disney belooft de optie in de herfst in alle landen met Disney+ aan te bieden.

Disney is niet de eerste die zo'n functie aan een streamingdienst toevoegt. Onder andere Amazon Prime Video kreeg recent de mogelijkheid om online samen met anderen naar video te kijken. Bij andere diensten zijn er plugins voor je webbrowser die hetzelfde mogelijk maken, zoals bijvoorbeeld Netflix Party.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo kijk je op afstand samen naar Netflix

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van