Grote overname

'Fitbit-overname door Google mag doorgaan, maar met concessies'

29 september 2020 19:52 Aangepast: 29 september 2020 19:58
Beeld © Getty

Brussel zou op het punt staan om de Fitbit-overname door Google goed te keuren. De zoekreus moet dan alleen wel een reeks concessies doen.

Dat vertellen ingewijden aan Reuters. De overname werd in 2019 al aangekondigd, maar ligt sindsdien bij de Europese Commissie. Die onderzoekt of er geen risico voor machtsmisbruik ontstaat.

Google zou bereid zijn om in te perken hoe data van Fitbit door de zoekreus ingekeken en gebruikt mag worden. Het gaat daarbij onder andere over hoe de fitnessdata gebruikt mag worden voor advertenties.

Ook zou Google werken aan software die het voor Fitbit-gebruikers mogelijk maakt hun wearables aan apps van andere bedrijven te koppelen. Dit zou Europa er van moeten verzekeren dat concurrenten niet worden buitengesloten.

Geruchten

De concessies door Google zouden de laatste zorgen van de Europese Commissie wegnemen. Een woordvoerder van de commissie heeft echter niet op de geruchten gereageerd.

Het kan ook nog enige tijd duren totdat de commissie zich uitspreekt over de Fitbit-koop: dit moet op uiterlijk 23 december dit jaar gebeuren.

 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van